Ινστιτούτο Αγροδιατροφής και Επιστημών Ζωής

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Διατροφής και Διαιτολογίας

 

Μέλη Τομέα:

Βασίλης Ζαφειρόπουλος, Καθηγητής, Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας ΕΛΜΕΠΑ
Ιωάννης Μανιός, Καθηγητής Διατροφικής Αγωγής – Διατροφικής Αξιολόγησης, Χαροκόπειο Πανεπιστήμειο.
Άσπα Σπυριδάκη, Λέκτορας, Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας ΕΛΜΕΠΑ
Αντωνία Ψαρουδάκη, Επικ. Καθηγήτρια, Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας ΕΛΜΕΠΑ

 

Επιστημονικές Δημοσιεύσεις

 

Γνωστικά Αντικείμενα Τομέα: 

  • Επιστήμες Διατροφής και Διαιτολογίας:
    • Eφαρμοσμένη Διατροφή – Διαιτητική.
    • Σύσταση Σώματος ΑνθρώπουΑνθρωπομετρία.
    • Κλινική Διατροφή και Διαιτολόγια.
    • Κοινοτική Διατροφή και Δημόσια Υγεία. Υγιεινή Διατροφή
    • Μεσογειακή/Κρητική διατροφή και άλλα υγιεινά πρότυπα διατροφής για πρόληψη και αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων.
    • Ευζωία, Άσκηση και Διατροφή.
    • Ανθρωπολογία, Ψυχολογία, Κοινωνιολογία, Πολιτισμός, Οικονομία, και Πολιτική της Διατροφής.
    • Υγιεινή Τροφίμων. Γαστρονομία, Μαζική Εστίαση και Υπηρεσίες Διατροφής.
    • Βιομετρία – Βιοστατιστική – Επιδημιολογία – της παχυσαρκίας, του διαβήτη, της δυσλιπιδαιμίας και άλλων χρόνιων νοσημάτων.
    • Εφαρμογές Πληροφορικής στη Διαιτητική.